Aanpak

Bij OrthoQuint bekom je orthomoleculair voedingsadvies en therapie op basis van een analyse met de Quintstation aangevuld met een individuele specifieke gerichte vraagstelling. Via de orthomoleculaire therapie gaan we samen de oorzaak van de klacht zoeken, bekijken we het lichaam in zijn totaliteit en zorgen we ervoor dat iedere lichaamscel de optimale hoeveelheid aan voedingsstoffen krijgt.

Door de analyse met de Quintstation worden de belastingen in je lichaam opgespoord. Hieruit volgt een adviesgesprek waarbij de onderdelen voeding, mentale gesteldheid en beweging aan bod komen. Het is de bedoeling dat je je lichaam voorziet van gezonde en biologische voeding en kruiden. De juiste beweging zorgt ervoor dat er voldoende energie wordt aangemaakt. Vet wordt verbrand en zuurstof en voedingsstoffen worden via het bloed naar alle cellen van je lichaam gebracht. Het mentaal aspect omvat ontspanning en stress management. 

Met andere woorden ik kijk naar het totaalplaatje van de mens op het vlak van voeding, beweging, werk, ontspanning en emotionele en geestelijke gesteldheid. De orthomoleculaire therapie is, in de eerste plaats een complementaire therapie en werkt perfect in combinatie met andere disciplines zoals de reguliere geneeskunde, dieetleer, psychologie, kinesitherapie, osteopathie en natuurgeneeskunde.

Resultaat

Dankzij de totaalaanpak zullen we uiteindelijk alle belastingen hebben aangepakt. Je lichaam zal weer rust vinden. Zo zal je terug kunnen genieten van een goede nachtrust en zal je lichaam beter ontgiften. Je zal ook meer energie hebben doordat de voedingsstoffen terug evenwichtig verdeeld zijn.

Mijn uiteindelijk doel is dat het lichaam alle nutriënten via de voeding kan opnemen. Zolang dit niet het geval is zal ik trachten de tekorten aan te vullen door voedingssuppletie.

Wil jij je voedingspatroon optimaliseren?

Boek dan nu een afspraak!